3voor12 nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van 3voor12
  1. Een van de meest opvallende boekingen op Lente Kabinet dit weekend is jazz-toetsenist Kamaal Williams. Zelf vindt de Brit het echter totaal niet gek. Hij is maatjes met headliner Motor City Drum Ensemble en met het Londense muziekwonder Gilles Peterson. ‘En bovendien benader ik onze liveset als een dj.’
  2. Nederland was dit jaar focusland op The Great Escape, het grootste Europese showcasefestival in Brighton. Hoe vielen onze Dutch darlings bij het Britse publiek?
  3. Mogen we Lente Kabinet nog het kleine broertje van Dekmantel Festival noemen? Niet echt, hè? Het festival beslaat dit jaar voor het eerst twee dagen - 26 en 27 mei in 't Twiske - met een bijzonder avontuurlijke line-up. Waar moet je heen? Nou, hierheen!
  4. Op haar tweede soloalbum verruilt Courtney Barnett zelfspot voor pijnlijke introspectie. Over #metoo, confettikanonnen op haar dertigste verjaardag en het sparren met haar geliefde Jen. ‘We hebben de regel dat we kunnen zeggen wat we willen, je moet je door niets laten tegenhouden. Ik denk dat dat je plicht is als songwriter.’
  5. Het grootste Britse showcase festival barstte afgelopen weekend weer van het vrouwelijk talent. The Great Escape in Brighton is één van de festivals die het Keychange intiatief omarmt. Die beweging streeft naar een fifty-fifty man-vrouw verhouding op de podia in 2022. Nog meer dan vorig jaar leek het wel of acts met alleen mannen al meteen met 1-0 achter staan.