3voor12 nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van 3voor12
  1. Drie jaar geleden zette Sharon Van Etten haar carrière op pauze. Ze ging ‘dark’ tijdens het touren, moest weer even een normaal leven leiden. Anders was er ook niks meer om muziek over te maken. En dat leven, dat lukte best aardig. Van Etten begon met acteren, ging terug naar school en kreeg een kind. Nu is er een nieuw album vol donkere synthesizers waarop Van Etten met gemengde gevoelens afscheid neemt van vroeger. En van New York.
  2. Traditiegetrouw mogen artiesten en bands uit alle hoeken van de Nederlandse muziekwereld zich op Noorderslag laten zien. Wie is er klaar voor het grotere werk? Wie vindt zichzelf opnieuw uit? Dit jaar zagen we een enorme variatie aan talent, met gitaarbands vol spanning, ambitieuze kennismakingen, en hypes die het helemaal waar maakten. Dit waren onze 25 favorieten.
  3. Ronell Plasschaert a.k.a. Ronnie Flex mag de Popprijs 2018 mee naar huis nemen. De meest prestigieuze prijs uit de Nederlandse muziekwereld werd vandaag aan hem uitgereikt op Eurosonic Noorderslag in Groningen. Een uiterst terechte winst, want de rapper toonde zich afgelopen jaar omnipotent.
  4. Groot nieuws in Nederland muziekland: Vincent Patty aka Jiggy Djé mag zich tegenwoordig de baas van het grootste nationale hiphoplabel Top Notch noemen. Patty wordt algemeen directeur van zowel Top Notch als Noahs Ark, Kees de Koning blijft aan als CEO.
  5. Er waren sneeuwbuien, kelderbarren, eierballen, verrassingsoptredens die iedereen wist te vinden en aangekondigde shows die niemand wist te vinden. En er waren een hele hoop goede shows, dit jaar op Eurosonic. Opvallend: nadat rock alweer voor de honderdste keer was doodverklaard, waren het dit jaar weer de gitaarbands die voor spanning zorgden. Dit zijn onze 25 hoogtepunten, die we hopen nog te gaan zien op de podia en festivals.