3voor12 nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van 3voor12
  1. Nu ligt de wereld aan haar voeten, maar zangeres Rimon moest van ver komen. Over vluchten uit Eritrea, naar Ethiopië trekken om haar vader te leren kennen en een vriendschap met Denzel Curry. ‘Misschien dat ik zo keihard heb gewerkt om mijn strenge moeder te overtuigen.’
  2. Iedere muziekliefhebber kent het: maanden heb je uitgekeken naar een avond met je favoriete band, en op het moment supreme hoor je een keiharde, ongemakkelijke geluidsbrei op je af komen. Te veel bas, te weinig zang, galmende drums. Ligt het aan je plek? Ligt het aan de geluidsman, een de zaal? In Ziggo Dome wordt momenteel geëxperimenteerd met koptelefoons en een app die je in staat stelt zelf het geluid bij te stellen. Goed idee?
  3. Tijdens een vijfdaagse tournee trok 3voor12-duo Niels Aalberts en Atze de Vrieze met livepodcast De machine langs poppodia en popacademies. Hugo Hoes van de VPRO Gids ging met ze mee de snelweg op, de zalen in en de provinciale snackbars langs. ‘Leeuwarden. Ik heb er zin in!’
  4. De stembus van de Song van het Jaar 2018 is geopend. Wat zijn uit die stemlijst de verrassende nieuwkomers? Welke acts beleefden dit jaar hun doorbraak en wie speelden zichzelf voor het eerst in de kijker? Dit zijn onze twaalf favorieten.
  5. Weinig festivals weten je zo uit te dagen als Le Guess Who?. Het Utrechtse festival voor avontuurlijk muziek trekt grote zalen vol met acts die zelfs bij het nichepubliek onbekend zijn, die vervolgens kunnen uitgroeien tot zinderende hoogtepunten. Dit zijn onze grote ontdekkingen.