3voor12 Luisterpaal

De laatste albums in de luisterpaal
  1. Down At The Root zit vol spannende, soulvolle songs met elektronica. Het maakt je bijna jaloers op hoe makkelijk Nana Adjoa met de struggles van het leven omgaat. Haar kleine verhaaltjes nemen je mee naar een zorgeloos bestaan.
  2. Terwijl klasgenoten in de gang christelijke liedjes speelden, zaten zij in de mediatheek foto’s van leraren te bekliederen met Paint. Nog altijd is de Friese cultsensatie The Homesick er niet vies van een beetje te provoceren. Dit weekend verschijnt hun eigenwijze debuutalbum.
  3. Songs van 11 minuten? Ambientbreaks die maar voortduren? Vurig meanderende gitaarsolo’s? Geen rockband durft zo de tijd te nemen als The War On Drugs. Hun nieuwe album A Deeper Understanding is zo sterk en gelaagd dat-ie alvast solliciteert naar een Classic Albums-documentaire.
  4. Wat doe je als je land in crisis is? Wat doe je als je de Franse cultuur aangevallen wordt met bomgordels en automatische geweren, als extreem-rechts luider schreeuwt dan ooit? Wat is daarop je antwoord als je de populairste band van Frankrijk bent? Phoenix boekt een vakantie naar het zonovergoten Rimini, slentert over de boulevard met zijn parasollen, fruitmachines en ijskraampjes en levert een kleurrijk album vol slushpuppiepop af: Ti Amo.
  5. Op zijn vierde album toont Miguel zich opnieuw de meester van freaky, sensuele R&B, de koning van de seksplaylist. Tegelijkertijd is War & Leisure zijn meest politiek uitgesproken album ooit.
  6. Alweer acht jaar geleden brak Grizzly Bear groots door met het album Veckatimest, een prachtige indiefolk-plaat die het zelfs tot aan een autoreclame schopte. Het stof rond het genre is allang neergedaald, en na vijf jaar afwezigheid komt Grizzly Bear nu met een bijzonder volwassen vijfde album.
  7. Met zijn tweede album Big Fish Theory werpt rapper Vince Staples heel wat vragen op, zo tussen de regels en futuristische producties door. De belangrijkste: mag je er wel op dansen als je hem niet ten volste begrijpt?
  8. Charlotte Gainsbourg heeft haar eigen stem gevonden. Op vijfde album Rest schreef de Française voor het eerst haar eigen songteksten, half in het Frans, half in het Engels. Samen met electro-producer SebastiAn maakte ze een fluisterende, filmische discoplaat vol verlies en verlangen.