Hoe is de zender ontstaan?
 
Het idee van deze radiozender ontstond in de kerstvakantie van 2015.
Ik zat al een tijdje wat met playlists te spelen op Spotify, maar het resultaat voldeed niet aan mijn verwachtingen. Steeds meer nummers die ik zelf mooi vond waren niet beschikbaar op Spotify.
Bij toeval kwam ik bij Radionomy uit, een site waar je zelf een zender kunt beginnen. Dat leek me een geweldig idee en zo ben ik meteen begonnen met het selecteren van nummers van mijn cd’s die ik eerder al eens had gedigitaliseerd.
Ondertussen heb ik een meertalige site gemaakt.
 
Hoe bedenk je een goede naam voor een zender?
 
De naam is ook in de kerstvakantie van 2015 ontstaan.
Een naam bedenken die de lading een beetje dekt is niet eenvoudig. “Indie” kwam het het dichtst in de buurt. Daar vallen veel genres onder, dus er was nog een aanvulling nodig.
Toevallig hoorde ik in die week al een paar keer een nummer van de Cranberries dat lekker vrolijk klonk: “just my imagination”. Mijn vrouw riep “Indie Imagination” en zo was de naam geboren!
 
Indie Imagination Radio, "Radio" heb ik nog toegevoegd om aan te geven dat het om een radiozender gaat.
 
 

Starten met uitzenden
 
Zo ben ik, met veel tijdsinvestering en luisteren naar duizenden nummers, op 12 April 2016 begonnen met uitzenden.
Na 3 maanden ging mijn status naar “advanced” en mog ik weer een paar duizend meer nummers toevoegen aan de database.
De bedoeling van de Radio is dat die non-profit blijft. Mijn enige doel is om jullie deze muziek ter beschikking te stellen.

Reclame op de zender?

Mogelijk wordt er in sommige landen 2 of 4 keer per uur een reclameboodschap uitgezonden, dit zijn blokjes van 2 minuten reclame via Radionomy.
Is er geen reclameboodschap, dan wordt deze tijd opgevuld met muzieknummers die worden ingekort tot 2 minuten.
Verder ga ik geen nieuws- of weerberichten en geen dj’s toevoegen aan de zender, want het gaat zuiver om de muziek!

Steun ons!
 
Ik heb 9 maanden de tijd om de zender levensvatbaar te maken en ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken. Daarbij kan ik jullie steun goed gebruiken.
Vinden jullie de muziek fijn om naar te luisteren, geef het dan door aan jullie vrienden en familie. Zo kunnen we uitgroeien naar een fijne zender om naar te luisteren, waarbij het uitsluitend om de muziek gaat. Het uitgangspunt is in ieder geval: zo min mogelijk commercie, want van zulke zenders hebben we er al genoeg.
Ik stop er veel tijd in en dat vind ik leuk. Met hulp van jullie hoop ik er een zender van te maken die nog jaren mee kan gaan.
(op moment van schrijven: 20 oktober 2016, kan ik melden dat het bovenverwachting goed gaat! Qua luisteruren zitten we dik over het minimum wat we moeten halen na 9 maand)

Bedanken!

Bij deze wil ik ook nog de familie, vrienden en collega’s hartelijk danken voor de bijdrage die zij aan de site geleverd hebben of nog steeds leveren, met logo-ontwerp, vertalingen of zaken van technische aard. Zonder hen was de site niet zoals die nu is. Top!

Eigenaar en oprichter van Indie Imagination Radio

Henk de Lange